Vores værdier - Bjæverskovhus' fundament

På Bjæverskovhus har vi følgende værdier, vi agerer ud fra:

  • Værdig
  • Tryg
  • Reel

Herunder har vi uddybet, hvordan vi handler på disse kerneværdier.

Bjæverskovhus Kvindekrisecenter set udefra

Kontakt Bjæverskovhus

Ringstedvej 540
4632 Bjæverskov
Tlf. nr. 21 69 30 62

Send mail

Værdig

Vi arbejder på, at kvinderne på Bjæverskovhus genvinder deres iboende værdighed, som tidligere er blevet krænket. Det gør vi ud fra at de har medindflydelse. Vi møder alle respektfuldt og i kontakten er vi ligeværdige.

Vi arbejder intensivt med psykoedukation, hvor skyld og skam ofte er et tema, da mange kvinder tager skylden for den vold, der har været. Igennem dette terapeutiske og pædagogiske arbejde kan kvinden genvinde sin styrke, selvværd og værdighed.

 

Tryg

Vi er opmærksomme på, at Bjæverskovhus Kvindekrisecenter skal være et trygt, sikkert og rart sted at være. Det gør vi ved at have hjemlige rammer med en behagelig atmosfære, hvor vi giver beboerne mulighed for at være med i et fællesskab og møde andre, der har oplevet det samme som dem.

Vi skaber sikkerhed ved at have et klart budskab om, at ingen ubudne gæster er velkomne på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter, og for at sikre dette har vi en stor tryghedsskaber i form af kontakt til lokalt politi, overvågningskameraer, porte der omslutter grunden og overfaldsalarm til hver enkelt kvinde.

Vi er tydelige i vores kommunikation, er omsorgsfulde og erfarne med de rette kompetencer. Vi sikrer os, at beboerne har den samme rådgiver under hele opholdet, da det giver tryghed. Vi er med til at opretholde en så velkendt hverdag som muligt for både kvinderne, ved at støtte tilknytningen til arbejdsmarkedet/uddannelse samt børnene ved at sikre, at de kommer i skole eller institution. Det kan for mange af kvinderne med børn være en tryghed, da de ikke ønsker en alt for stor omvæltning.
Vi er tilgængelige for beboerne ved at opholde os mest muligt i deres bygning - hovedhuset. Det er vigtigt for os, at beboerne ved, at de kan læne sig op ad os og at vi støtter og vejleder dem – både i vores tilbud til dem, men også i det daglige.

Reel

Vi arbejder med troværdighed og pålidelighed ved at være transparente overfor kvinder, børn, samarbejdspartnere og kollegaer. Vi bestræber os på, at det vi siger, er det vi gør, samtidig med at vi altid oplyser, når der sendes dokumenter til samarbejdspartnere. Kvinderne kan derfor vide sig sikre på og trygge ved, hvad der deles om dem. Det giver kvinderne medindflydelse og øger dermed deres ansvarsfølelse for egen situation.

Vi skaber via en fælles opslagstavle et højt informationsniveau ved at dele relevante informationer, såsom hvem der kommer i huset den pågældende dag af andre beboeres pårørende eller udefrakommende som for eksempel en håndværker.

Vi finder styrke i at være ægte overfor kvinder og børn, da vi oplever, at det giver det bedste grundlag for et godt samarbejde. De kan være trygge ved, at de altid møder en høj faglighed blandt os medarbejdere. Den høje faglighed er for at sikre, at kvinderne kan give slip på usikkerhed og utryghed, om vi er dygtige nok til at hjælpe dem, og derimod bruge deres energi og ressourcer på at få dannet en tillidsfuld relation til deres rådgiver, så der er rum til åbne og ærlige snakke.